Materijal:

  • jaja : 8
  • šećer : 12 kašika
  • brašno : 8 kašika
  • kakao : 5 kašika
  • ulje : 4 kašike
  • prašak za pecivo : 1
  • slatka pavlaka : 0,5l
  • šećer u prahu : 75g
  • višnje (bez koštica) : 400g
  • čokolada za kuvanje : 200g
  • sok od višanja : 4 kašike
  • margarin (veličine oraha) : 1 parče
  • rakija ili liker od višanja : malo

Priprema:

  1. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo.
  2. Belanca izmutiti sa polovinom šećera.
  3. Umutiti zumanca sa polovinom šećera, dodati ulje i suve sastojke, dobro izmešati.
  4. Belanca dodati u prethodnu masu, lagano izmešati varjačom.
  5. Sipati u kalup za torte (ja pečem u br.28) i peći na 175 stepeni oko 35 minuta.(Zavisi od rerne)
  6. Ohlađenu koru preseći na pola, poprskati rakijom od višanja i sokom od višanja, filovati filom 2, zatim filom 1, poklopiti drugom polovinom kore.
  7. Ukrasiti slatkom pavlakom, rendanom čokoladom i višnjama.
  8. Fil1: Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
  9. Fil2: Otopiti čokoladu i margarin, dodati sok i višnje, dobro promešati i ostaviti da se ohladi malo.